Mukavaa kun on lomaa, voi vaikka aatonaattona tekemisikseen neuloa tällaisen pipon,

1159437.jpg

Joulupipo
Malli, koko, silmukat ja muut omasta päästä
Lanka tarjous-Ainoa
puikot 6 mm

johon mies tekee tupsun ja jonka langanpäät saaja päättelee. Sitä ennen voi kuitenkin pitää mukavat juhlat, joihin tulee vieraita ulkomaita myöden (no, yksi) ja joihin ihmiset tuovat ihania lahjoja, kuten kynttilähärpäkkeitä (kiitos kaikille vieraille käynnistä ja ihanista lahjoista!).

1159432.jpg

Lisäksi saa avata joululahjoja ja ilahtua siitä, että muut ilahtuvat annetuista lahjoista, kuten tiikerisukista, joihin joku onnistuu vihdoin tekemään tiimalasikantapään!!!

1159495.jpg

Tiikerisukat
Malli: oma
Lanka: Opalin raitalangan tiikerisävy
Puikot: 3 mm

Ostin näitä sukkia varten uudet puikot (lue: keksin hyvän tekosyyn ostaa vihdoin ebenpuiset sukkikset) ja havaitsin samalla, että minua vaivaa paha sukkapuikkokoko-ongelma (mikä ihana sana! lisää tällaisia!). Olen nimittäin jostain syystä saanut päähäni, että bambuni ovat kokoa 3,5 mm ja ruusupuut kokoa 4 mm, vaikka todellisuudessa molemmat ovat 0,5 mm pienemmät ja siitä johtuen minulla on nyt kahdet 3 mm puikot, mikä on itse asiassa vain hyvä, sillä neuloin tiikerisukat kärjestä ylöspäin (tai en aivan, mutta siitä kohta lisää) ja oli kätevää neuloa sukkia vuorotelleen niin, että levennykset sattuivat samaan kohtaan molemmissa (minäkö laskisin kerroksia ja pistäisin niitä muistiin??? pöh!).

Tiikerisukkien tarina on hassu. Kaikki alkoi siitä, kun lähdin miehen kanssa ostamaan lankaa aina Hämeentien Priimasta asti. Mieheni jäi ulos soittamaan eräälle ystävälleen ja tuli liikkeeseen vasta sen jälkeen, kun olin jo kerinnyt ihastella puolet valikoimista. Myyjä kysyi mieheltä miten voi auttaa ja mies kertoi vain etsivänsä tyttöystäväänsä. Liikkeessä oli sillä hetkellä useampia asiakkaita, jotka sattuivat olemaan saman ikäisiä kanssamme, joten myyjä alkoi esitellä miehelleni vaihtoehtoja! Onneksi mieheni päätti, että olin paras tarjokkaista ja kieltäytyi ystävällisesti toisesta nuoresta neidosta, jota myyjä esitteli. Mutta vähältä piti!

Sain lopulta ostokset tehtyä ja niin edelleen. Sukat neuloin seuraavasti: En ollut varma kuinka pitkiin sukkiin yksi kerä lankaa riittäisi, joten halusin aloittaa kärjestä. Saaja oli kuitenkin toivonut varpaat erottelevia sukkia, joten en voinut aloittaa aivan kärjestä, vaan tein normaalin aloituksen ja poimin lopuksi kärjen silmukat ja tein erillisen isovarpaan ja muiden varpaiden osaston. Taakse pohkeen kohtaan tuli noin puikollinen joustinneuletta takaamaan, että sukka istuisi jotenkuten ja pysyisi mahdollisesti jalassa.

1159582.jpg

Lanka oli mukavaa, jos ei oteta huomioon sitä, että mustat raidat haisivat kummallisille. Aion kokeilla muita värejä, kunhan saan jojobasukkani ensin puikoilta, mutta niistä lisää myöhemmin.