Tässä blogissa on ollut viimeaikoina luvattoman hiljaista. Neulomukset ovat silti edistyneet, mutta mitään valmista ei ole vieläkään esittää. Ompelupuolella tein pikaprojektin, suhautin nämä housut viikko sitten. Kaavana käytin entisiä lempihousuja, joiden avulla on tehty jo monet pökät. Nyt leikkasin niukat saumanvarat, sillä olen päässyt laihtumaan hieman ja vanhat housut meinaavat tippua päältä. Malli ja istuvuus eivät näyttäneet pahemmin kärsivän toimenpiteistä. Ostin vuorikangasta koko housujen pituudelta, mutta lopulta menin sieltä mistä aita on matalin, eli ompelin vuoren vain eteen polven alapuolelle asti. Hyvin ovat välttäneet toimistossa.

996277.jpg

Kaikista haastavinta oli saada vetoketju onnistumaan, sillä kangas jousti todella paljon pituussuuntaan. Purin tekeleen muutamaan kertaan, mutta sitten kun otin kovat keinot käyttöön eli sujautin käytetyn kirjekuoren ommeltavan sauman päälle, alkoi ompelut sujua eikä kangas joustanut liikaa. Suosittelen metodia, se on helppo, halpa ja hyväksi havaittu. 

Ensi viikolla menenkin sitten taas lapsia paimentamaan, joten farkkulinjalla mennään taas. Ehkäpä jompi kumpi päivän polttavista neuleprojekteistanikin valmistuu siinä sivussa.