Päätin, että lapaskuu olisi osaltani ohi. Väärin päätetty, sanoi siskoni ja toivoi joululahjaksi lapasia. Mitäs sitä isosisko voi muuta tehdä kuin tarttua puikkoihin ja neuloa ensin kolme mallikertaa Feather lacea Nicky Epsteinin kirjasta Knitting on the Edge ja sitten jatkaa pitsiä peukalolla ja lapasen terällä sekä toistaa uudelleen koko ruljanssin? No ei mitään. Siispä syntyivät nämä:

1115248.jpg

Siskon joululapaset
Malli erittäin perinteinen lapanen 36 silmukalla ilman peukalokiilaa
ja kärjessä joka toisella kerroksella kaventaen
Puikot 3,5 ja lankana Maijan jämät harmaista miesten lapasista 

Vielä hieman väritöntä reunusfiilistelyä:

1115268.jpg

Koska en jaksanut mennä lankakauppaan (tai kehdannut, sillä entisetkin ostokset on vielä neulomatta), käytin näihin tumppuihin jämät oikeista Lapaskuu-lapasistani. Pelkäsin jatkuvasti että lanka loppuu. Aioin purkaa vanhan mallitilkun ja neuloin toiseen lapaseen vanhat langanpätkät mukaan ihan vain neuroottisuuttani. Lopulta lankaa jäi kuitenkin vielä reilu nöttönen yli, joten tämä pari söi villasekoitetta vain alle 50 grammaa! Täytyy toivoa, että siskon käsi on yhtä pieni kuin omani tai erään ystävän, joka näitä jo pääsi sovittamaan.

P.S. Elämäni ensimmäinen Victorian Lace Today -huivi on jo yli metrin mittainen! Ja ihana. Jatkoa seuraa, nyt neulomaan!