Neuleinspiraationi näyttää kadonneen samaan paikkaan kuin aurinko ja valmista tulee kituuttaen. Olen kuitenkin ommellut tässä välissä olohuoneeseen uudet verhot (kerran Marimekon YSMYstä sai kangasta niin halvalla), joita en esittele täällä, sillä voin kuvitella kuinka kaikki olisivat niistä innoissaan:

"Ooh! Nuoska osaa ommella ompelukoneella suoria saumoja! On se vaan taitava. Täytyykin ottaa tästä heti tuo idea, kun on niin kivasti ommellut nuo suorat saumat."

Jos joku ei tiedä mikä on suora sauma tai haluaa vinkkejä sen ompeluun, laittakaa kommenttia. Neuvon kyllä mielelläni.

Sitten neuleisiin:

1049460.jpg

Kuten olen Lapaskuun sivuilla uhonnut, en neulonut ensimmäisiä Lapaskuu-lapasiani ihan perusmallin mukaan, enkä myöskään mustasta langasta. Panin elämän risaiseksi ja ostin ensimmäistä kertaa elämässäni Gjestalin Maijaa, harmaana. Koska minä olisin tarvinnut lapaset, niin tietysti hommassa kävi taas niin, että mallitilkusta huolimatta varsi oli liian leveä, enkä jaksanut purkaa ja lapaset päätyivät miehen käden kokoisiksi Hunksini lapioita koristamaan.

1049462.jpg

Lapasmaa-lapaset
Mallineule: jostain internetin syövereistä keltaisista sukista, joita en enää löydä mistään (lisään osoitteen jos löydän ja kerkiän, tänään ei ole ainakaan aikaa)
Ohje: fiilispohjalta oman pään mukaan
Lanka: Gjestal Maija, noin 75 g (karkea arvio)
Puikot: 3,5 sukkaset bambut (ehdottomat suosikkini, ruusupuisia paremmat)

Lapasten varsi on 1o1n joustinneuletta, oikeat silmukat on neulottu kiertäen. Ei sovi kovin hyvin käsialalleni, sillä nurjista tulee aika löysiä ja ne retkottavat rumasti. Opettelin näitä lapasia varten uuden kuviointitekniikan. Löysin netistä ohjeen kolmannella kotimaisella jo ajat sitten, mutta kokeilin vasta nyt huonojen muistikuvieni pohjalta. En tiedä onko tuo nyt sitten neulottu sen ohjeen mukaan vai ei, mutta periaate on seuraava:

1. krs *Neulo 1s, nosta x silmukkaa siten, että x = 2n + 1, n kuuluu N (eli suomeksi sanottuna silmukoita on oltava pariton määrä), jätä pitkähkö langanjuoksu neuleen oikealle puolelle (pituuden voisi laskea helposti trigonometrian avulla, mutta jokainen tehköön sen itse tai mitatkoon aiemmista kuvioista seuraavilla vastaavilla kerroksilla)*, toista *_* haluamasi määrä (eli yhteensä 2. ja 3. puikon silmukoiden verran), neulo 1s.

2.-(2n). krs neuloskele sileää ja anna langankiertojen lepattaa iloisesti työn edessä.

(2n + 1). krs neulo (1 + n)s, *neulo 1s langanjuoksun alta eli langanjuoksun keskikohta jää neulottavan silmukan taakse, neulo (2n + 1)s*, toista *_* kunnes tulet viimeisen langanjuoksun keskikohtaan, neulo 1s langanjuoksun alta ja neulo vielä (1 + n)s

(2n + 2). krs Tee tällä kierroksella langanjuoksut siten, että neulot vain ne silmukat, jotka neuloit edellisellä kerroksella langanjuoksun alta. Nyt langanjuoksujen pituus on helppo mitata vertaamalla sitä edellisen kuvion langanjuoksujen pituuteen.

Seuraavat kerrokset: neulo taas (2n - 1)krs sileää ja seuraavalla kerroksella *neulo (1+ 2n + 1)s, neulo 1s langanjuoksun alta*, toista *_* kunnes tulet viimeisen langanjuoksun keskikohtaan, neulo 1s langanjuoksun alta ja neulo vielä kerroksen loput silmukat.

Aloita kuvio uudelleen alusta. Omissa lapasissani n = 1. (Jos olen laskeskellut "ohjeessa" n:t väärin, voivoi.)

Lisää lapasia taas pian?