Nyt voin antaa kaikille lämmintä kättä, sillä sain Zokni Socsien kuvioa hyödyntävät sormikkaat valmiiksi.

968974.jpg

Zokni-sormikkaat
Kuvio täältä, muuten malli omasta päästä
Lankana lähes avomiestä ihanampi Drops Alpaca (kateutta on ilmassa)
Puikot kokoa 3 mm

Tavallisesti lyön kuitenkin ennemminkin nyrkkiä pöytään,

969011.jpg

jolloin kuvio pääsee oikeuksiinsa. Tämän kuvan ansiosta haluaisin myös jakaa itselleni "päivän paras neulekuvaaja"-arvonimen, sillä sää ja valo-olosuhteet eivät olleet kummoiset ja musta pinta toi lisähaastetta tehtävään. Totuuden nimissä on myönnettävä, että kaikki eilen otetut kuvat + noin 20 tänään räpsästyä otosta päätyivät virtuaaliseen roskakoppaan. 

Voisin myös kirjata yhden mental noten eli hullun nuotin seuraavia neuletöitäni varten: siitä todella on apua, että kirjoittaa ensimmäistä sormikasta neuloessaan kerroksien ja silmukoiden lukumäärän lapulle (eikä hukkaa lappua)!!! Tässä yhteydessä haluaisin myös pyytää anteeksi elokuvateatterin lipunmyyjältä, joka luuli voivansa heittää varausnumerolappuni roskiin. Ilmeisesti hän ei ollut tottunut samanlaiseen käyttäytymiseen muiden kuin valtion painamien setelilippusten kohdalla.

Ja lopuksi kiukutusongelman pariin:

Olen löytänyt täydellisen neuletakin ohjeen. Sen nimi on Sunrise Circle Jacket ja mallin takana on Kate Gilbert. Olenkin luuhannut sopivaa lankaa etsien niin Vihreässä Vyyhdissä kuin Menitassakin (kiitos kärsivällisyydestä myyjille). Nettikauppoja en harrasta, sillä haluan hypistellä lankoja ennen kuin ostan mitään. Valitettavasti olen muutenkin kamala nirppanokka ja minulle ei kelpaa mikään. Unelmissani siinsi aluksi tweed-tyyppinen lanka, mutta en halua tehdä malliin suuria muutoksia, joten toivoin löytäväni langan, joka vastaisi mahdollisimman hyvin ohjeen mittoja. Tarjolla oli omituisesta puikkokoosta ja silmukkamäärästä (4,5 ja 18,5/10cm) johtuen vain muutama vaihtoehto, eikä yhtään tweediä läheisestikään muistuttavaa vaihtoehtoa. Värivammaisuuteni ja pastelliallergiani karsivat heti osan yksivärisistäkin vaihtoehdoista pois. Olin kahden vaiheilla koko aloittamisen suhteen, sillä langat vaikuttivat väriongelman lisäksi paksuilta ja kuumaverisenä odotettavissa olisi neulomiskiitoksena paistuminen. Ei kiva. Onneksi netistä pulpahti tietoisuuteeni eräs knitalong, jossa on pohdittu myös sopivia lankoja. En ole vielä astellut uudelleen lankakauppiaideni kiusaksi, mutta Kate Gilbertin itsensä antamien ohjeiden innoittamana päätin vielä yrittää. Saas nähdä mitä tästä nyt sitten loppujen lopuksi tulee...

P.S. Lohtulangaksi ostin luonnollisesti kaksi kerää tumman violettia Drops Alpacaa, joista on muotoutumassa jo jotain, vaikkakaan en kerinnyt odottaa uutta, älyttömän upeaa Ullaa ja Kidettä, joka on hyppäämässä puikoille ihanhetikohta kunhan saan ensin edes ohjeen printatuksi ja langat valituiksi.